Switchooo laitteiden yleiset vuokrausehdot

Nämä ehdot koskevat kaikkia tilauksia, jotka teet 01.10.2021 alkaen. Jos sinulla on kysyttävää tai et halua hyväksyä ehtoja, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@switchooo.com.

Soveltamisala 

Sopimusehtoja sovelletaan Switchooo (myöhemmin tarjoaja) ja vuokraajan (myöhemmin asiakas) väliseen kulutuselektroniikan vuokraukseen.

Sopimus

Vuokrasopimus on sitova, eikä asiakas saa siirtää sopimusta tai edelleen vuokrata laitetta kolmannelle osapuolelle ilman palveluntarjoajan kirjallista lupaa.

Palveluntarjoajan oikeus

Palveluntarjoaja pidättää oikeuden olla vuokraamatta välineitä ilman syytä. 

Vuokran kohde

Vuokrakohde on erikseen listattu laite tai väline, jonka palveluntarjoaja omistaa tai hallitsee. Vuokrattua laitetta voidaan käyttää normaaleissa käyttöolosuhteissa kullekin laitteelle ja kullekin laitetyypille tarkoitetussa laajuudessa.

Toimitus 

Tuote toimitetaan asiakkaan ilmoittamaan toimitusosoitteeseen. Vain tilauksen tehnyt asiakas voi noutaa paketin. Kaikissa tapauksissa noutoon vaaditaan paikallinen henkilötodistus tai voimassa oleva passi, sekä allekirjoitus. Palveluntarjoaja toimittaa laitteen asiakkaalle tarkastettuna ja toimintakunnossa. Vastaanotettuaan laitteen, asiakkaan tulee tarkastaa se. Jos asiakas havaitsee vikoja laitteen toiminnassa, kunnossa tai varustelussa, on siitä välittömästi ilmoitettava palveluntarjoajalle (24h kuluessa). Vian sattuessa palveluntarjoaja ryhtyy välittömästi toimenpiteisiin laitteen saattamiseksi toimintakuntoon.

Mikäli palveluntarjoaja havaitsee tilausta käsitellessään, että asiakkaan tilaamaa tuotetta ei ole saatavilla varastojen huolellisesta tutkimisesta huolimatta tai muista syistä, joista palveluntarjoaja ei ole vastuussa, asiakkaalle ilmoitetaan asiasta sähköpostitse, eikä sopimusta tehdä. Mahdolliset suoritetut maksut palautetaan välittömästi. Tarjouksen esittämisen yhteydessä ilmoitetut toimitusajat ovat likimääräisiä.

Tilauksen käsittelyaika lasketaan siitä, kun asiakas saa sähköpostiviestin “Vahvistus vuokraus tiedustelusta”. Tilauksen toimitusaika lasketaan siitä, kun asiakas saa sähköpostiviestin “Lähetysvahvistus”.

Omaisuuden säilyttäminen 

Toimitetut tavarat jäävät palveluntarjoajan omistukseen.

(a) Jos kyseessä on pysyvä vuokra

(b) Osto tapauksessa, kunnes kauppahinta on maksettu kokonaisuudessaan.

Vuokra-aikana asiakas ei saa siirtää tavaran käyttöä kolmannelle osapuolelle ilman palveluntarjoajan etukäteen antamaa kirjallista suostumusta, eikä erityisesti myydä, luovuttaa, vuokrata tai lainata. Asiakas on velvollinen pitämään tavarat vapaana kolmansien osapuolten oikeuksista vuokrauksen ajan ja ostosopimuksen solmimisen jälkeen siihen asti, kunnes kauppahinta on kokonaisuudessaan maksettu.

Asiakas ei saa vaihtaa tavaroita. Asiakas ei saa korjata tavaroihin kohdistuvia vaurioita ilman palveluntarjoajan kirjallista suostumusta. 

Palveluntarjoajalla on oikeus palauttaa alkuperäiskunto (normaaleja kulumisjälkiä lukuun ottamatta) sopimuksen päättymisen jälkeen asiakkaan kustannuksella. 

Tunnistaminen

Palveluntarjoajalla on oikeus tarkistaa asiakkaan henkilöllisyys ja luottotiedot ennen vuokraamista. Hyväksyntää vuokrauksesta hakiessaan, asiakas on velvollinen antamaan täydelliset yhteystietonsa, jotka sisältävät vähintään etunimen, sukunimen, puhelinnumeron, sähköposti-, koti- ja toimitusosoitteet sekä Suomen sosiaaliturvatunnuksen, josta asiakkaan henkilöllisyys voidaan selvittää. Toimituksen yhteydessä asiakkaan tulee tunnistautua suomalaista henkilökorttia näyttämällä.

Vuokran maksu

Ensimmäisen kuukauden vuokra maksetaan laitteen tilauksen yhteydessä. Voit maksaa verkkokaupassa seuraavilla maksutavoilla: Stripe.

Stripe on turvallinen ja helppo maksutapa. Kun valitset Switchooon kassa sivulta “Maksu kortilla”, Stripe toimii maksun välittäjänä. Maksu suoritetaan suoraan verkkokaupan sivustolla, eikä sinua ohjata toiseen palveluun. Kun maksat Stripen tarjoamilla luottokortti maksuilla, hyväksyt Stripen käyttöehdot, jotka löydät täältä.

Mikäli vuokra-aika on pidempi kuin yksi kuukausi, lähetämme laskun kuukausittain seuraavan vuokrakauden ensimmäisenä päivänä (maksuerä 7 päivän sisällä laskun vastaanottamisesta), jossa on Stripe-maksu linkki, jonka kautta voit maksaa luotto- tai pankkikorteilla. Emme hyväksy käteistä vuokran maksuna.

Mikäli lasku ei ole maksettu ajallaan, lähetämme maksumuistutuksen. Jos tästäkään huolimatta laskua ei makseta seitsemän (7) päivän kuluessa, lukitsemme laitteen tilapäisesti, kunnes lasku on maksettu.

Asiakkaan on maksettava käyttömaksut etukäteen ja riippumatta kohteen todellisesta käyttöajasta, eikä niitä palauteta, jos asiakas palauttaa kohteen palveluntarjoajalle ennen sopimuskauden päättymistä. Oikeutta osittaiseen hyvitykseen tai hyvitykseen ei ole.

Kaikki Switchooon hinnat verkkosivuilla sisältävät 24% ALV:n.

Hyvitykset:

Stripen kautta suoritetut maksut palautetaan 5-10 arkipäivässä pankista riippuen.

Sopimuskausi

(a) Jos kyseessä on tietty vähimmäiskesto: Sopimus tehdään tilaushetkellä määritellyksi ajaksi. Osapuolilla on oikeus irtisanoa sopimus yhden kuukauden irtisanomisajalla sopimuskauden päättymiseen mennessä ilman perusteluja. Jos osapuolet eivät käytä tätä irtisanomisoikeuttaan, sopimusta jatketaan automaattisesti toistaiseksi voimassa olevaksi ajaksi, ja sopimus voidaan irtisanoa kohdassa b) kuvatuin ehdoin.

(b) Jos sopimuskausi on toistaiseksi voimassa oleva, niin sanottu “pay as you go”: Sopimus tehdään määräämättömäksi ajaksi. Molemmilla osapuolilla on oikeus irtisanoa sopimus kuukausittain ilman perusteluja.

Palveluntarjoajalla on erityisesti, mutta ei yksinomaan, oikeus ylimääräiseen irtisanomiseen, jos:

– käyttömaksun myöhästyminen, jos asiakasta on jo aiemmin muistutettu tai muistutettu toistuvan maksuviivästyksen vuoksi;

– asiakkaaseen kohdistuvat kestävät takavarikot tai muut pakkotäytäntöönpano toimenpiteet tai asiakasta vastaan aloitetut oikeudelliset tai tuomioistuimen ulkopuoliset maksukyvyttömyysmenettelyt;

– tavaroiden luvaton siirtäminen kolmansille osapuolille;

– tavaroille aiheutuva huomattava vaara, joka johtuu huolimattomuudesta tai epäasianmukaisesta ja laittomasta käytöstä;

Irtisanominen on tehtävä tekstimuodossa. Asiakas voi irtisanoa sopimuksen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@switchooo.com, vastaanottamalla sähköpostivahvistuksen vuokrauksen päättymisestä ja palauttamalla tavarat. Peruutus tulee voimaan, kun palveluntarjoaja on todistettavasti vastaanottanut sen, joten säilytäthän lähetetyn sähköpostin väärinkäsitysten välttämiseksi. Jos palveluntarjoaja irtisanoo vuokrasopimuksen, asiakas on velvollinen palauttamaan vuokratut tavarat kaikkine tarvikkeineen palveluntarjoajalle viipymättä. Etukäteen suoritettuja maksuja ei palauteta riippumatta siitä, milloin asiakas palauttaa laitteen.

Vuokrasopimuksen tekeminen 

Tilaa. Asiakas antaa sitovan tarjouksen sopimuksen tekemisestä vain klikkaamalla painiketta “Vahvista tilaus”. Tavaran tilauksen yhteydessä asiakas saa ei-sitovan vahvistuksen vuokraus tiedustelusta. Tilauksen onnistuneen suorittamisen jälkeen asiakas saa palveluntarjoajalta sähköpostiviestin, jossa hyväksytään valitun tavaran vuokraus, jäljempänä “tilausvahvistus”. Tilausvahvistuksen lähettää palveluntarjoaja. Kun tilausvahvistus on vastaanotettu, vuokrasopimus on tehty.

Tilauksen uusiminen. Asiakas voi uusia voimassa olevat tilaukset sopimuskauden seuraavan täyden kuukauden alusta alkaen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@switchooo.com. Asiakas pyytää vastaavat tavarat ja halutun sopimuskauden sähköpostitse. Pyyntö on lähetettävä samasta sähköpostista, jolla alkuperäinen tilaus tehtiin tai vaihtoehtoisesti asiakkaan on todennettava henkilöllisyytensä muilla keinoin. Kun uusimispyyntö on onnistunut, asiakas saa palveluntarjoajalta sähköpostiviestin, jossa vahvistetaan vuokrasopimuksen uusiminen, jäljempänä “tilausvahvistus”. Tilausvahvistuksen lähettää Switchooo. Kun tilausvahvistus on vastaanotettu, sopimus vuokrasopimuksen uusimisesta on tehty.

Lyhyempään vähimmäiskestoon siirtyminen ei ole mahdollista.

Palveluntarjoajan velvollisuudet

Palveluntarjoaja on vastuussa laitteista vuokrasumman enimmäismäärään asti, eikä vastaa mahdollisesta laitteen rikkoutumisesta tai viasta asiakkaalle aiheutuneista vahingoista.

Palveluntarjoaja olettaa, että asiakas hallitsee laitteen normaalin ja asianmukaisen käytön. Toimittaja toimittaa laitteelle käyttöohjeet ja mahdolliset turvallisuusohjeet. Palveluntarjoaja ei ole vastuussa laitteen käytöstä tai sopivuudesta tai yhteensopimattomuudesta kolmannen osapuolen laitteiston tai ohjelmiston kanssa. Palveluntarjoaja on vastuussa siitä, että vuokratut laitteet ja ohjelmistot ovat toimintakunnossa. Kaikki palautetut laitteet puhdistetaan ja palautetaan valmistajan asetuksiin.

Asiakkaan velvollisuudet

Asiakas sitoutuu käyttämään laitteita vastuullisesti ja huolellisesti.

Jos vuokrakohde vahingoittuu tai vahingoittuu muulla tavoin vuokra-aikana, asiakas on velvollinen ilmoittamaan välittömästi kirjallisesti palveluntarjoajalle kaikki yksityiskohdat tapahtumasta, joka johti kohteen vahingoittumiseen. Asiakas saa palveluntarjoajalta lisäohjeita siitä, mihin toimiin hänen on ryhdyttävä.

Jos rikkoutuminen ei johdu vahingosta tai huolimattomasta käytöstä, palveluntarjoaja ryhtyy välittömästi toimiin laitteen vaihtamiseksi tai korjaamiseksi.

Vuokra-aikana vaurioituneet tai huolimattomasta käytöstä johtuvat laitteet korjataan asiakkaan kustannuksella. Laitteiden luonnollinen kuluminen ei ole asiakkaan vastuulla.

Varastetusta laitteesta tulee ilmoittaa välittömästi. Varastetut tai kadonneet laitteet korvataan asiakkaan kustannuksella, mutta enintään saman uuden tuotteen arvolla. Varastetusta laitteesta tulee tehdä lisäksi rikosilmoitus.

Laitteen toimittaja ei yleensä vakuuta laitetta. Joissakin tapauksissa kotivakuutus tai matkavakuutus saattaa korvata vahingoittuneet tai kadonneet vuokratut laitteet, lisätietoja saat vakuutuksen tarjoajalta. Laitteet ovat asiakkaan yksinomaisella vastuulla koko vuokra-ajan ja laitteiden palautusajan kuljetuksen ajan.  Suosittelemme asiakkaillemme kotivakuutuksen ja matkavakuutuksen hankkimista, sekä tutustumaan vakuutusehtoihin vakuutusyhtiö kohtaisesti.

Ennen palautusta asiakkaan tulee nollata ja puhdistaa puhelin toimitettujen ohjeiden mukaan.

Asiakas vakuuttaa, että kaikki hänen tilauksen rekisteröinnin yhteydessä antamansa tiedot (esim. nimi, osoite, sähköpostiosoite, pankkiyhteystiedot, sosiaaliturvatunnus) ovat oikein ja että hän ei ole käyttänyt kolmansien osapuolten tietoja.

Tilausraja lasketaan algoritmilla, osana sisäistä luotto tarkastusta rekistömiesi tietojen perusteella. Mikäli pysyt uskollisena Switchooolle, tilausrajasi nousee tulevaisuudessa ja pystyt vuokraamaan meiltä useampia laitteita samanaikaisesti.

Vuokrauskohteen osto 

Jos Switchooo.com tarjoaa, asiakkaalla voi olla vuokrasopimuksen solmimisen jälkeen Switchooon myöntämä oikeus ostaa tavarat verkkosivuston kautta myöhempänä ajankohtana, jäljempänä “osto-optio”.

Asiakkaalla on oikeus lähettää pyyntö vuokrauksesta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@switchooo.com.

(a) Ostohinta: Ostohinta saadaan tarjouksen esittelystä palveluntarjoajalta saadussa sähköpostiviestissä “Ostotarjous”. Hinnalla tarkoitetaan bruttohintaa, johon sisältyy tilaushetkellä voimassa oleva lakisääteinen arvonlisävero. Toimituskulut lasketaan erikseen. Jos asiakas käyttää osto-optiota, asiakkaan osto-option käyttämiseen asti maksama vuokra johtaa osittaiseen vähennykseen ostohinnasta, kuten tarjouksen esittelyssä on ilmoitettu.

(b) Ostosopimuksen tekeminen: Asiakas tekee sitovan tarjouksen tavaroita koskevan ostosopimuksen tekemisestä ainoastaan vastaamalla sähköpostiviestiin “Ostotarjous”, jossa hän vahvistaa halukkuutensa ostaa laite.  

Tämän jälkeen asiakas saa palveluntarjoajalta sähköpostiviestin, jossa on asiakkaan tilauksen ja laskun tiedot ja jossa vahvistetaan valittujen tavaroiden osto (myöhemmin “ostovahvistus”). Kun tämä ostovahvistus on vastaanotettu, asiakkaan ja palveluntarjoajan välillä tehdään ostosopimus.

(c) Maksu- ja toimitusehdot: Asiakas on velvollinen maksamaan ennakkoon, jolloin hänen käytettävissään ovat ainoastaan kohdassa “Vuokran maksaminen” mainitut maksutavat. Maksu erääntyy maksettavaksi välittömästi kauppasopimuksen tekemisen jälkeen. 

Laitteiden talteenotto 

Vuokrasopimus päättyy sovitun sopimuskauden päättyessä tai irtisanomalla sopimus irtisanomisilmoituksessa mainittuna ajankohtana. Asiakas on velvollinen palauttamaan tavarat lisävarusteineen palveluntarjoajan ilmoittamaan osoitteeseen. Asiakkaan on palautettava tavara asianmukaisesti pakattuna ja siinä kunnossa, jossa hän on sen vastaanottanut. Erityisesti salasanasuojaus, laitteen liittäminen henkilökohtaiseen tiliin tai muu esto, joka estää tai heikentää tavaran käyttöä kolmansien osapuolten toimesta, on poistettava. Laitteet on nollattava ennen palauttamista. 

Jos asiakas jatkaa kohteen käyttöä sovitun vuokra-ajan päättymisen jälkeen, vuokrasuhde katsotaan jatketuksi kuukaudella, ellei palveluntarjoaja vastusta sitä. Jos asiakas palauttaa esineen vahingoittumattomana ja täydellisenä, palveluntarjoaja määrittelee sen samaan kuntoluokkaan kuin se oli asiakkaalle lähetettäessä, jolloin asiakas voi saada etuja alennusten ja muiden hyvitysten muodossa. 

Jos asiakas lähettää tavaran takaisin palveluntarjoajalle ilman palveluntarjoajan tavaran mukana toimittamia lisävarusteita tai jos tavara on puutteellinen, asiakas on velvollinen palauttamaan puuttuvat lisävarusteet tai puuttuvat osat yhden viikon kuluessa palveluntarjoajan pyynnöstä. Jos asiakas ei palauta puuttuvia lisävarusteita tai puuttuvia komponentteja viikon kuluessa toimittajan pyynnöstä huolimatta, palveluntarjoaja voi vapaasti vaatia puuttuvien lisävarusteiden tai puuttuvien komponenttien jäännösarvoa, joka lasketaan käyvän markkina-arvon perusteella. 

Jos asiakas palauttaa tavarat, jotka on suojattu salasanalla, jotka on liitetty henkilökohtaiseen tiliin tai joissa on muu lukitus, joka estää tai heikentää tavaroiden käyttöä kolmansien osapuolten toimesta, palveluntarjoaja lähettää tavarat takaisin asiakkaalle asiakkaan kustannuksella lukituksen avaamista varten. Tässä tapauksessa asiakas on velvollinen palauttamaan tavarat palveluntarjoajalle omalla kustannuksellaan lukitsemattomina viikon kuluessa tavaroiden vastaanottamisesta. Jos asiakas ei lähetä tavaroita takaisin palveluntarjoajalle lukitsemattomina viikon kuluessa ja vastaa tästä, palveluntarjoaja voi vapaasti vaatia asiakkaalta tavaran jäännösarvoa, joka lasketaan vuokratun tavaran käyvän markkina-arvon perusteella. 

Palautus on maksuton vain Suomen sisällä. Jos asiakas lähettää tuotteen Suomen ulkopuolelta, on lähetys täysin vuokraajan vastuulla.

Valitukset

Kaikki valitukset käsitellään vain kirjallisesti. Vapaamuotoisen valituksen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@switchooo.com 

Palautteet

Kaikki palautteet käsitellään vain kirjallisesti. Vapaamuotoisen palautteen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@switchooo.com

Sopimusrikkomus tai asiakkaan konkurssi

Jos asiakas rikkoo sopimusta tai joutuu konkurssiin tai maksukyvyttömäksi, palveluntarjoajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus ja saada laitteet asiakkaalta välittömästi. Sopimuksen irtisanomisen yhteydessä palveluntarjoaja ei ole vastuussa vahingoista.

Irtisanominen

Osapuolilla on oikeus irtisanoa sopimus neljän (4) viikon irtisanomisajalla kunkin sopimuskuukauden lopussa painavalla syyllä ja syyt osoittamalla, mutta aikaisintaan, mikäli vähimmäisajasta on sovittu ennen sopimuskuukauden päättymistä.

Mahdolliset erimielisyydet

Riidat ratkaistaan ​​palveluntarjoajan kotipaikan alemmassa tuomioistuimessa. Jos asiakas on yksityishenkilö, nämä ehdot eivät vähennä asiakkaan kuluttajansuojalain mukaisia ​​oikeuksia.

Verkkosivuston käyttö 

Palveluntarjoaja huomauttaa nimenomaisesti, että verkkopalvelujen käyttöön liittyy riskejä. Tämä koskee erityisesti riskejä, jotka aiheutuvat haittaohjelmien lähettämisestä, roskapostituksesta (mainos sähköpostien pyytämättä lähettämisestä), salasanojen varastamisesta, sähköisestä tunkeutumisesta sekä manipuloinnista, hakkeroinnista ja muista käyttäjätietojen luvattomasta luovuttamisesta, häirinnästä ja väärentämisestä. Palveluntarjoaja pyrkii kohtuullisin toimin minimoimaan nämä riskit. Tämä ei muodosta ostovelvoitetta. Sivuston käyttö tapahtuu asiakkaan omalla vastuulla. Huollot, jälkiasennukset tai päivitykset, virheet tai viat ja muut syyt tai olosuhteet voivat aiheuttaa katkoksia tai virheitä alustan toiminnassa. Palveluntarjoaja korjaa tekniset häiriöt välittömästi teknisten mahdollisuuksien puitteissa.

Tarkistukset 

Palveluntarjoajalla on oikeus tehdä muutoksia käyttöehtoihin milloin tahansa, ellei tämä vaikuta sopimussuhteen olennaisiin määräyksiin (erityisesti tyyppi ja laajuus, kesto, irtisanominen). Asiakkaalle ilmoitetaan muutetuista ehdoista tekstimuodossa vähintään kuusi viikkoa ennen niiden voimaantuloa. Muutokset katsotaan hyväksytyiksi, jos asiakas ei vastusta niitä kuuden viikon kuluessa ilmoituksen vastaanottamisesta.  Jos vastustamis oikeutta käytetään, muutoksista ei tule osa sopimusta ja sopimus jatkuu muuttumattomana.

Shopping Cart